Reagovanje Uredničkog kolegija na saopštenje SDA: ODMAH PRESTANITE! BORILI SMO SE DA SE NIKO NE VOZA U GEPEKU

U posljednjih nekoliko saopštenja Stranke demokratske akcije Zenica pominje se lokalni javni servis, a u saopštenju od 12.02.2020. godine se i imenom pominje Radio i televizija Zenica kao medij kojem određuju šta i ko će biti sniman i emitovan, odnosno ko smije, a ko ne smije biti zastupljen u programu. Samo desetak dana ranije pojedinci iz većinske koalicije u Gradskom vijeću Zenica također su se osjećali pozvanim da gase i pale kamere TV ZENICA.

Ovakvi perfidni pritisci, prije svega, Stranke demokratske akcije, u posljednje vrijeme nam pokazuju da se planirano i sistematično pokušava diskreditovati Radio i televizija Zenica i njezini  zaposlenici.

Međutim, dio zaposlenika koji su instruirani od partijske ćelije SDA unutar naše kuće, organizovani u Sindikat zaposlenika RTVZ, a koji, ohrabreni podrškom iz Centrale SDA Zenica i po scenariju Zenicatransa, tuže svoje preduzeće, otvoreno prijete da će tražiti isplatu jednokratno, bez mogućnosti dogovora,  bez obzira što će to direktno ugroziti daljnji rad i funkcionisanje ovog preduzeća, što je, pretpostavljamo i glavni cilj njihovih nalogodavaca. Otvoreno nam prijete i da bi se neko, do oktobra, mogao „provozati u gepeku“, kao što su se navodno provozali neki neposlušni i da će izdržati do oktobra, a od oktobra će „pišati po svima“ koji rade svoj posao nepristrasno i profesionalno.

Urednički kolegij RTV ZENICA podsjeća javnost da ne postoji nikakava zabrana pojavljivanja u programima Radio i televizije Zenica, štaviše, predstavnici svih političkih stranaka redovni su učesnici u programu kroz prijenose uživo sjednica Gradskog vijeća, kao i u ostalim programskim sadržajima.

Predstavnici Stranke demokratske akcije su, također, prisutni u svim programskim sadržajima i to redovno u informativnom programu ZenicaInfo se pojavljuju premijer ZDK Mirza Ganić, Ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković, Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, vijećnici Gradskog vijeća Zenica – Emina Tufekčić, Elvir Purić, Ekrem Ćosić, kao i svi ostali aktivni SDA vijećnici u Gradskom vijeću Zenica i SDA zastupnici u Skupštini ZDK, ali i svi članovi SDA koji rade u nevladinim organizacijama, sportskim udruženjima, udruženjima mladih, boračkim organizacijma, mjesnim zajednicama. Svi oni su, također, redovno učestvovali i u našim specijalnim programskim sadržajima – Ramazanskom i Bajramskom programu, Popodne s vama itd. Ne možemo ne pomenuti da je predsjednik Gradskog odbora SDA Nezir Pivić nekoliko puta odbio da stane pred našu kameru, iako smo i usmenim i pisanim putem, u više navrata, tražili izjave i stav po određenim pitanjima.

Dakle, gospođe i gospodo, braćo i sestre, prijateljice i prijatelji koji jeste Stranka demokratske akcije – popustite malo, šarajte! Ne „mere“ se durat’ kad ne govorite istinu, a ni vjera vam to ne dozvoljava!

UREDNIČKI KOLEGIJ RTV ZENICA