U Zenici održan spektakularni finalni izbor za Fotomodela BiH

Agencija „Fashion M“ iz Zenice licencirana je za takmičenje ljepote Fotomodel BiH. Krajem prošle i početkom ove godine održana su lokalna takmičenja u devet gradova i Općina u Federaciji BiH, što je krunisano sinoć spektakularnom finalnom večeri izbora za Fotomodel BiH u Zlatnom salonu Tapasa.

Trideset djevojaka u tri izlaza, od čega je jedan bio u sportskoj odjeći, a drugi u večernjim haljinama, predstavilo se publici i žiriju uz kreativne performanse i stajlinge koje je pripremila direkcija Agencije „Fashion M”. Pred mnogobrojnom publikom upriličen je i bogat zabavni program uz dosta plesa, muzike i mode. Uz do sada u Zenici još neviđenom scenskom produkcijom cilj je bio odabrati najbolje komercijalne fotomodele u Bosni i Hercegovini.

„Djevojku koja osvoji titulu čekaju velike reklamne i modne kampanje, ona će tim činom postati i zaštitno lice svih brendova – sponzora večerašnjeg finala za izbor Fotomodela BiH“, rekla nam je Sara Dervišević, projekt – menadžerica ovogodišnjeg takmičenja.

Prethodno – u toku priprema u Zenici modni fotograf Elman Omić za svaku od kandidatkinja za titulu Fotomodel BiH uradio book u večernjim haljinama.

Prema riječima Šejle Sarajlić, djevojke su se pripremale za finale uglavnom redovnim treniranjem i disciplinom u ishrani. Ona inače pazi uvijek na to šta jede. Članica je Agencije „Fashion M“ već pet godina. Ova sedamnestogodišnjakinja iz Zenice napominje da se kod izbora foto-modela najviše gledaju i ocjenjuju: ljepota, držanje, izgled tijela i ženstvenost.

Šest najboljih djevojaka u izboru Fotomodel Bosne i Hercegovine osvojile su bogate nagrade, od čega tri prvoplasirane putuju u Veneciju na odmor. Prema odluci žirija najboljom je sinoć u Zenici proglašena Lara Botić iz Viteza.

Odlukom fanova ovog takmičenja koji su glasali putem društvene mreže Facebook najboljom je proglašena Anesa Škiljan iz Jajca, a lentom Top fotomodel agencije „FASHION M“ okitila se Aida Imamović iz Zenice. Nekoliko trenutaka uoči početka manifestacije rekla nam je da zapravo i nema mnogo iskustva u manekenstvu, da je odradila jednu modnu reviju u Kaknju i odmah se „zaljubila“ u taj posao.

Fotomodelom medija u BiH proglašena je Melisa Šišić iz Zenice. Njena druga pratilja je također Zeničanka, sedamnaestogodišnja Šejla Sarajlić, a prva pratilja Fotomodela BiH je Inda Rajkić iz Visokog.

Prema riječima predstavnica organizatora sinoćnje gala – večeri u Zenici, na svjetskom niovu ne postoji takmičenje za izbor Fotomodela, jer se vlasnica te titule u državi koja joj je domovina, uglavnom promovira u nastavku karijere u komercijalnom smislu.
(Alma Huskić)
Foto: Fashion M