BBI banka donirala 20.000 KM Udruženju „Pomozi.ba“

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo donirala je 20.000 KM Udruženju „Pomozi.ba“ namijenjenih kupovini i pripremanju obroka za stare i osobe u stanju humanitarne potrebe, te za nabavku sredstava za život porodica kojima je to neophodno, a dio sredstava bit će iskorišten i za pripremanje obroka za migrante u Bosni i Hercegovini.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što je BBI banka prepoznala naš rad i što nam u kontinuitetu pomaže, još od osnivanja udruženja, proteklih sedam godina. Zahvaljujem se BBI banci u ime Udruženja „Pomozi.ba“ kao i u ime svih ljudi kojima će ova donacija biti od velike koristi. Želim istaći da su nam u ovom trenutku od izuzetne pomoći sredstva koja se odnose na migrante. Sredstva će biti usmjerena u Tuzlu, tačnije za potrebe motela kojeg smo uzeli pod zakup i gdje na dnevnom nivou zbrinjavamo 60 ljudi. BBI banci želim puno uspjeha u daljem radu i nadam se da ćemo kako u prethodnim, tako i u narednim godinama zajednički biti u misiji pomoći ljudima kojima je pomoć istinski potrebna“, kaže Elvir Karalić, osnivač Udruženja „Pomozi.ba“.

Inače, direktne donacije za Udruženje „Pomozi.ba“ od januara 2020. godine moguće je uplatiti i putem KVIKO aplikacije – usluge za slanje i podizanje novca bez kartice, koja je dostupna klijentima više banaka u BiH uključujući i klijente Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo.