Neobičan način nastave: Profesorica biologiju predaje u stihovima

Mlada profesorica biologije iz Mostara Sabina Dumpor posljednjih dana plijeni pažnju bh. medija.

Nakon što je zbog svojih postova postala hit na društvenim mrežama, priču o ovoj kreativnoj profesorici i njenom inovativnom načinu podučavanja , objavili su brojni on-line mediji ne samo iz naše zemlje već i iz regiona.

Do sada je snimila i objavila četiri pjesme u kojima rimujući učenicima pojašnjava osnovne značajke lekcija iz biologije, što je s oduševljenjem općeprihvaćeno među njenim učenicima, koji nerijetko kažu da na ovaj način zapamte više nego prilikom uobičajenog načina savladavanja gradiva. Rimovanje je priznaje zna uhvatiti i iz čista mira u kući ili dok je s prijateljicama.

Kada nastupi zimski ili ljetni raspust i nema nastave Sabina, kad je rimovanje u pitanju ne odmara. Predano radi na pisanju pjesama vezanih za gradivo koje slijedi u drugom polugodištu.

Ovako će učenicima ukazati na značaj zaštite životne sredine, predavati o ekologiji i ekosistemu. Ovo je kaže Sabina ekološka pjesma koju treba znati svako, a naučiti ju je veoma brzo i lako.

Ja imam rimu pravu da lekcija o ekologiji uđe u glavu. U drugom polugodištu njeno gradivo nam slijedi, očuvanje prirode puno vrijedi. ❤

Gepostet von Sabina Dumpor am Montag, 13. Januar 2020

 

 

 

Mostarski.ba