Rukomet: Večeras oba polufinalna meča Evropskog prvenstva

Najveća smotra evropskih reprezentacija, 14. Evropsko prvenstvo u rukometu koje se ove godine održava u Švedskoj, Austriji i Norveškoj, ulazi u sami finiš, a večeras su na programu dvije polufinalne utakmice u kojima se sastaju Hrvatska – Norveška, te Španija – Slovenija.

U prvom susretu, reprezentacija Hrvatske traži svoje treće finale evropskih prvenstava. Posljednji put, finale su igrali 2010. godine na prvenstvu u Austriji, gdje su u borbi za zlato zaustavljeni od tada nadmoćnih Francuza.

Protivnik im je rukometna reprezentacija Norveške, koja je pokazala jedan brz i lepršav rukomet, prepun trke i kontra napada, što je ujedno njihovo i najjače oružje. Norvežani su upisali sve pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva. Utakmica počinje u 18:00 sati.

Druga utakmica, koja je na programu u 20:30 sati, donosi duel Španije i Slovenije. Španija je branitelj naslova od prije dvije godine i selekcija koja do sada ima šest finalnih utakmica na prvenstvima Evrope. Oni itekako znaju igrati velike utakmice i blagi su favoriti, dok Slovenci, koji su se spletom raznih okolnosti, domogli polufinala, žele svoje prvo historijsko finale.

Finalna utakmica je na programu 26. januara, u 16 sati i 30 minuta. (Maid Dizdarević)