Rukometaši Čelika počinju s pripremama: Cilj Premijer liga BiH

Od danas 20. januara, rukometaši Čelika kreću sa svakodevnim treninzima u Areni a od 29. januara, zenički ligaš će pripreme nastaviti u Ajdinovićima kod Olova. Na pripreme u Ajdinoviće će ići 16 igrača RK Čelika, na čelu sa trenerom Seldinom Rizvanovićem.

Prvi dio takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH Čelik je završio na drugom mjestu, odmah iza prvoplasirane RK Krivaje.

”U drugi dio prvenstva ulazimo sa gotovo istim igračkim kadrom kao i prethodne sezone. Imamo samo jedan cilj: ostvariti sve pobjede, uključujući i pobjedu protiv RK Krivaje u Zenici. Pobjedom u Zenici vratićemo im ”milo za drago” i tako na najbolji način proslaviti ovogodišnji jubilej – 70 godina Rukometnog kluba Čelik! Bit će to proslava na najbolji način – povratkom u Premijer ligu BiH”, kaže Seldin Rizvanović.

U nastavku lige na spisku trenera Rizvanovića neće biti ljevorukog beka Kenana Biogradlije koji odlazi u Njemačku zbog posla.

”Kenan Biogradlija je odličan rukometaš. Sa 22 godine je tek stasao u odličnog desnog beka. Kao ljevak rijetkost je na rukometnom nebu! Uz to, odličan je čovjek, ljudina. Želim mu sretan put u Njemačku, uz nadu da će se ipak jednog dana vratiti. Vrata Čelika su mu uvijek otvorena”, kaže Pane Škrbić.

Biogradlija će, kako sam kaže, nakon izvjesnog vremena, kada se bude snašao u novoj državi i na poslu, pokušati ostvariti kontakte i za igranje rukometa, jer je rukomet njegova velika ljubav.

Ove godine navršava se 70 godina otkako se u Zenici igra rukomet! Po tome je RK Čelik jedan od najstarijih, ako ne i najstariji rukometni klub u BiH i regionu. Ovih dana se priprema okvirni i opsežan program proslave, koji sadržava svečanu akademiju, ”70 godina rukometa”, turnire za mlade rukometaše i tradicionalni 5. po redu međunarodni rukometni turnir Zaim Kobilica.

“Upravni odbor kluba je odlučio da se ostane na dosadašnjem terminu – od 28. do 31. augusta. Turnir će biti održan u Gradskoj areni Zenica, a pozivi su upućeni prošlogodišnjim učesnicima: RK Umagu iz Umaga, RK Iskri iz Bugojna, zatim RK Vardaru, Skoplje, RK Crvenoj zvezdi, Beograd, RK Lovćenu, Crna Gora i RK Gorenju, Slovenija”, ističe Škrbić.
(Mirsad Pripoljac)