Košarkašice Čelika na velikom ispitu kod aktuelnih šampionki

Pobjedom u Tuzli protiv Jedinstva sa 99:71 košarkašice Čelika upisale su desetu prvenstvenu, a ujedno devetu uzastopnu pobjedu.

Ovom pobjedom ostale su u vrhu tabele na trećoj poziciji sa 22 poena.

„Ja sam jako zadovoljna dosadašnjim dijelom. Od prvog mog dana rada djevojke su pokazale jedan ozbiljan pristup u radu. To je nešto na što smo navikli u Čeliku. Ja se trudim da svojim radom dođemo do rezultata koje smo imali ranijih sezona. Radimo puno, radimo naporno  i mene raduje da se to kroz rezultate primjeti. Ključnu ulogu su imale dvije najiskusnije igračice, Anida Čorović i Nedžla Kovačević“, izjavila je za Zenicainfo.ba, Aida Kalušić, trenerica KŽK Čelik.

Ovog vikenda košarkašice Čelika igraju derbi kola. Gostuju kod aktuelnih šampionki ekipe RMU Banovića. U prvom dijelu lige košarkašice Čelika na domaćem parketu poražene su od Banovićanki sa76:57. Na drugoj strani aktuelne šampionke imaju niz od 12 uzastopnih pobjeda, tako da izabranice Aide Klaušić očekuje težak zadatak u okviru 13. kola košarkaškog prvenstva BIH.

„Mi idemo najboljoj  ekipi u državi. Sigurno da postoji motiv da se pokažemo i da vidimo koliko smo napredovali od početka sezone. Imamo problema u ekipi, Nedžla Kovačević je povrijeđena. Vidjećemo koliko će potrajati. Skupićemo se kao ekipa i potruditi da odigramo dobro“, optimista je pred sutrašnji meč Kalušić.

Utakmica RMU Banovići-Čelik na programu je 18. januara od 18 sati.(M.P.)