Autobuska stanica u Zenici jutros nije deblokirana

Do najavljene deblokade Autobuske stanice u Zenici jutros u osam sati nije došlo jer se na licu mjesta nisu pojavili pripadnici zaštitarskih agencija.

Angažovanje zaštitarskih agencija, najavio je jučer gradonačelnik Fuad Kasumović, uz poziv pripadnicima MUP-a da pruže asistenciju.

Rano jutros na Autobuskoj stanici, koja je autobusima „Zenicatransa – prevoz putnika“, u blokadi od 31. decembra, okupili su radnici ovog preduzeća, kao i brojne novinarske ekipe.

Iz Sindikata „Zenicatransa“ su iznova poručili da su spremni na razgovore o deblokadi Autobuske stanice, ali sa nadležnima iz policije, ali ne i sa privatnim zaštitarskim agencijama.

Očekujemo sjednicu Gradskog vijeća i usvajanje amandmana na budžet grada o pomoći „Zenicatransu“, kako bi vrlo brzo mogli staviti u funkciju naše autobuse i nastaviti rad“, poručio je predsjednik Sindikata, Huso Sarvan.

Gradonačelnik Zenica uputio je prije podne novi poziv MUP-u da pomogne Službi za privredu i upravljanje razvojem u novom pokušaju deblokade Autobuske stanice, koja je planirana u 11 sati. (Šerif Babić)