Košarkaši Čelika savladali Posušje u prijateljskoj utakmici

U prijateljskoj utakmici koju su večeras u Areni Husejin Smajlović košarkaši OKK Čelik odigrali protiv vodećeg tima u Ligi KS Herceg-Bosne, ekipe KK Posušje, susret je završen sa 89:71.

Već nakon 4. minute igre domaći su imali vodstvo 12:4, zaslugama Kese koji je postigao 9 uz tri poena Varupe. Do kraja prve četvrtine dobra igra izabranika Josipa Pandže donijela im je 11 poena prednosti, rezultat je glasio 24:13. U istom ritmu, sa nekoliko atraktivnih akcija, dobra igra crno-crvenih nastavljena je i u drugoj četvrtini.

Sredinom druge dionice domaći su imali vodstvo 19 poena razlike (39:20), da bi sa tri poena Kese uz zvuk sirene završili prvo poluvrijeme rezultatom 50:27. Treća četvrtina pripala je gostima koji su se probudili nakon prvih 20 minuta igre te su donekle uspjeli smanjiti prednost domaćih (66:49).

Do kraja nije bilo rezultatskih uzbuđenja, mirnom igrom domaći su okončali susret u svoju korist, na kraju je rezultat glasio 89:71 .U redovima Čelika najefikasniji bili su Keso sa 22, Muratović sa 18 te Avdibegović sa 11 poena. Kod gostiju 18 poena ubacio je Lebo a pratili su ga Begić sa 13 te Ramljak sa 12 ubačenih koševa.

Trener Čelika Josip Pandža dao je priliku svim igračima, naročito mlađim košarkašima koji nemaju veću minutažu u prvenstvenim utakmicama, te je ovu priliku iskoristio kako bi imao što bolji uvid u stanje tima pred početak prvenstva koji ih očekuje krajem mjeseca kada će na domaćem terenu ugostiti velikog rivala u borbi za elitni rang bh. košarke, tim sarajevske Bosne. (Mirsad Pripoljac)