Stanje na putevima: Oprez zbog raskvašenog snijega na kolovozu

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Orašje. Na ostalim  graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Raskvašenog snijega na kolovozu mjestimično ima u višim predjelima centralne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na pojačan oprez.

U nižim predjelima saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je
posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo  i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac), Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ-Mrkonjić Grad.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.