Potpisan ugovor o smještaju učesnika tokom Evropskog prvenstva u odbojci

Odbojkaški savez BIH i Odbojkaški savez Hrvatske od 19. avgusta do . septembra ove godine zajednički organizuju Evropsko prvenstvo u odbojci U-19, koje će se održati istovremeno u dva grada, Zenici i Osijeku.

Danas je u Zenici održano potpisivanje ugovora između Odbojkaških saveza Federacije i BIH i Odbojkaškog saveza Hrvatske, kao i ugovora sa hotelom „Zenica“ u kojem će biti smještene učesnice prvenstva.

Evropska odbojkaška federacija kao podršku organizaciji Evropskog prvenstva uplatiće sredstva u iznosu od 100.000 eura. Prema prijedlogu iz Hrvatske sredstva će biti podijeljena u iznosu 60:40 posto u korist bh. Saveza.

„Time na simboličan način želimo da pomognemo razvoj odbojke u BiH“,  izjavio  je na današnjoj pres konferenciji Ante Baković, predsjednik OS Hrvatske.

Sve reprezentacije tokom takmičenja u Zenici bit će smještene u hotelu “Zenica” s kojim je danas potpisan ugovor. U ime hotela ugovor je potpisala Sabina Saletović-Mulić.

Cjelokupna organizacija Evropskog prvenstva će koštati 591.000 KM. Prema riječima Alije Fatića, predsjednika OS BiH veći dio sredstava je već osiguran.

Žrijeb grupa bit će obavljen 15. maja u Zenici, gdje će se u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” igrati polufinalni i finalni meč.

Alija Fatić je takođe najavio da će ženska seniorska reprezentacija BIH u maju ove godine jednu utakmicu u okviru Srebrene lige CEV-a odigrati u Zenici. Protivnik će biti Slovenija ili Estonija. (Mirsad P.)