Završeno postavljanje klupa na novoj šetnici u Blatuši

Posljednjih dana stare godine završeno je postavljanje klupa na novoj šetnici u Blatuši izgrađenoj početkom godine. Nove klupe na šetačkoj zoni dugoj skoro kilometar stanovnici Blatuše dugo su očekivali.

Izgradnja šetnica i biciklističke staze završena je krajem proljeća prošle godine, ali je za poptuni ugođaj ovdje trebalo postaviti klupe i ogradu. S novom godinom stigle su klupe.

„Evo stigle su nove klupe, uskoro očekujemo i postavljanje ograde uz rijeku Bosnu cijelom dužinom šetališta. U ovoj godini očekujemo i postavljanje rasvjete čime bi projekat izgradnje šetnice s biciklističkom stazom bio završen“, kazao nam je Alija Krehmić, predsjednik MZ Blatuša.

Inače vrijednost projekta je oko 220 hiljada KM, a sredstva je opredijelila Gradska uprava.

Na dužini od oko 900 metara zemljanog puta ranije je na raspolaganju bila jedna klupa i jedan šadrvan. Sada je stanovnicima na raspolaganju 20 novih klupa cijelom dužinom šetnice.

„Dosta je penzionera u Blatuši, kao i roditelja s malom djecom. Njima će, kao i vlasnicima kućnih ljubimaca, te svima drugima nove klupe mnogo značiti“, dodaje Krehmić.
(Alma Huskić)