FOTO: Veličanstveni doček 2020. godine u Zenici

Nekoliko hiljada ljudi na Trgu Alije Izetbegovića, dočekalo je novu 2020. godinu. U Novu godinu građane Zenice uveo je gradonačelnik Fuad Kasumović, veličanstveni vatromet, te bendovi Regina i Mostar Sevdah Reunion.

Novogodišnji program je otvorio voditeljski par Azra Dizdar i Edin Sinanović, koji su najavili večerašnji spektakl. U 23:00 sata, na pozornicu je izašao Mostar Sevdah Reunion, koji je svojim bogatim repertoarom, uveličao novogodišnju noć, te svim posjetiocima poklonio noć za pamćenje.

Vatromet u centru grada, sjajno je upotpunio kompletni doživljaj, a zajednička izvedba pjesme Zenica blues, uvela je Zeničane u novu 2020. godinu. Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, obratio se posjetiocima i poželio im sretnu Novu godinu.

“Poštovane Zeničanke i Zeničani, dragi gosti Grada Zenice. Sve što vam je bilo lijepo u 2019., neka se nastavi i u 2020. godini. Sve ono neostvareno nek vam se ostvari u ovoj 2020. godini. Želim vam puno sreće, zdravlja i ljubavi”, poručio je Kasumović.

Program je nastavljen uz muziku Mostar Sevdah Reuniona do kasnih sati.

Pratite sve događaje, najave i izvještaje Drugog zimskog festivala “Zenica Adventure 2019.”, na našoj Facebook stranici Zenicainfo.ba, kao i web portalu Zenicainfo.ba, jer tu smo zbog vas i uvijek prije svih.

Drugi Zenica adventure organizuje Grad Zenica uz tehničku realizaciju JP RTV Zenica i u koprodukciji sa partnerima festivala: Bosansko narodno pozorište, Muzej grada Zenica, Župa Svetog Ilije, HKD „Napredak“, Crkvena opština Zenica, SPKD Prosvjeta, Savez izviđača Grada Zenica, Institut Yunus Emre, MC Condor, Udruženje poslodavaca Zenica, JP Tržnica, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Gradska kafana.
FOTO: Nermin Kovač
Tekst: Maid Dizdarević