Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje tokom novogodišnjih praznika

Foto: Semir H.

Meteorolozi FHMZ-a su objavili kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice, te kada će doći do razvedravanja.

Ponedjeljak – u Bosni prije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini većinom sunčano. Prije podne više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C.

U utorak, 31.12.2019., pretežno vedro jutro. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Postepeno naoblačenje od jutarnjih sati sa sjevera koje će prije podne zahvatiti Bosnu, a poslije podne i Hercegovinu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U srijedu, 01.01.2020., u Hercegovini vedro. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

U četvrtak, 02.01.2020., u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno vedro. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.