Košarkašice Čelika upisale sedmu uzastopnu pobjedu

Sedmu uzastopnu pobjedu upisale su košarkašice Čelika. Večeras su u Areni Husejin Smajlović u okviru 10. kola košarkaškog prvensta BiH, savladale ekipu Mladog Krajišnika sa 76:50.

Gošće su bile uspješnije samo na otvaranju susreta kada je pogodila Kremenović za 0:2. Prva dionica završena je sa 22:15 za Čelik. Na odmor se otišlo sa plus 25 razlike za domaće. Bilo je 47:22.

U drugom dijelu domaće košarkašice zadržale su ritam igre i davno prije isteka regularnog dijela riješile susret u svoju korist. Gošće nisu imale dovoljno kvaliteta i raspoloženih igračica da preokrenu rezultat u svoju korist. Na kraju treće dionice bilo je 61:34.

Zbog neizmirenih obaveza prema savezu Banjalučanke su bile suspendovane, a vraćene su ligu nakon izmirenja dugovanja. Pauza se odrazila na igru, a su u četvrtom periodu ostale bez daha. Igra je bila u potpunosti u znaku domaćih košarkašica. Tek u finišu serija 0:6  Anđele Kremenović ublažila je donekle poraz. Utakmica je završena sigurnom pobjedom Čelika za 76:50.

Kod gošći Kremenović je upisala 16 dok je Rađenović dodala 21 poen. Kod domaćih Selimović je upisala 16, a Čorović 17 poena, dok je Kovačević susret završila sa 24 poena.

Košarkašice Čelika nakon 10. kola imaju omjerom 8:2 u pobjedama sa 18 poena i trenutno su treće na tabeli. U narednom 11. kolu putuju u goste ekipi Leotar 03. (Mirsad Pripoljac)