MUP ZDK: Pronađena droga u ulici Ivana Gundulića, teža saobraćajna nesreća u ulici Prve zeničke brigade

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 26.12.2019. godine, u 22,00 sati, u ulici Ivana Gundulića, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica K.M., rođenog 1997. godine, iz Zenice, kojom prilikom su kod istog pronašli sadržaj biljne materije i četiri sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada a sporna materija oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Dana 26.12.2019. godine, u 20,45 sati, u ulici Prve zeničke brigade kod broja 23, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Audi”, registarskih oznaka O26-K-085, kojim je upravljala B.A., rođena 1995. godine i putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka TA 314241, kojim je upravljao Lj.M., rođen 1955. godine, oba vozača iz Zenice.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi navedena B.A. je zadobila lakše tjelesne povrede, dok je vozač Lj.M. zadobio teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.