Uručene nagrade najboljim radovima konkursa “Napiši priču – uradi sliku”

Naša riječ u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK raspisala je Konkurs „Napiši priču-uradi sliku“, a ovogodišnja tema je bila „Klima se mijenja, moramo i mi“. Pravo učešća imali su svi učenici osnovnih i srednjih škola sa prostora Zeničko-dobojskog kantona.

U prostorijama Srednje mješovite škole u Zenici upriličeno je uručenje nagrada učenicima-autorima najboljih radova, a ocjenjivao ih je žiri za likovne i literarne radove. Nagrađena su po tri najbolja autora iz osnovih i srednjih škola, a nagradni fond iznosio je za prvo mjesto 150 KM, za drugo, 100 i za treće 50 KM.

Nagrađeni učenici kazali su da im nije bilo teško pronaći motivaciju za svoje radove, jer smatraju da je važno razvijati svijest o životnoj okolini.

Ministar Arnel Isak smatra da mladima treba dati punu podršku, prema njegovim riječima mladi su stub svakog pa tako i našeg društva.

Ovo je 14. godina da se konkursno takmičenje održava, iz Naše riječi kažu da je odziv učenika na konkurs izuzetno velik bio te da je pristiglo 700 radova. Pored novčanih nagrada pobjednicima uručena su i priznanja i zahvalnice za sve one koji su doprinjeli realizaciji ovog projekta. (Mehida Spahić)