U Zenici upriličen tradicionalni božićni prijem

Koordinacija Hrvatskih instituacija Grada Zenica organizovala je danas prijem povodom najradosnijeg blagdana Božića.

Veliki broj zvanica odazvao se pozivu da podijeli tu radost sa svojim prijateljima i komšijama koji obilježavaju Božić. U veoma nadahnutom govoru fra Marko Kepić, župnik Župe Svetog Ilije Proroka čestitao je svim katolicima Božić, a svim ostalim sugrađanima Novu godinu. Kazao je da se u posljednje vrijeme sve više osjeća suživot i da žive kao kod kuće jer se osjeća zajedništvo i uvažavanje.

„Rekao sam da je onaj ko je donio svjetlo na ovaj svijet, živio čisto svoje čovještvo, nas nekako poziva da u tom svjetlu činimo, jer svijesni smo stvarnosti, svijeta, svijesni smo sebe da ima puno djela koja vole tamu i vjerujemo da ima još puno ljudi koji ovu zemlju čuvaju od tame”, kazao je fra Marko Kepić.

Suživot i zajedništvo o kojem je govorio fra Marko propagira i prvi čovjek Zenice.

„Prije svega svim Zeničankama i Zeničanima koji slave, čestit Božić. Ovdje se vjekovima živjelo zajedno i ne vidim razloga zašto tako ne bi bilo. Trebaju oni dolaziti nama na Bajram i mi njima na Božić, vremena su ova prošla iza nas i trebamo početi normalno živjeti”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, i dodao da će Gradska uprava i dalje nastaviti podržavati rad vjerskih zajednica. (Nedžad Glibo)