Održana svečana press konferencija Vlade ZDK

Danas je održana svečana press konferencija Vlade ZDK na kojoj su se obratili premijer i ministri Vlade ZDK na kojoj su sumirali rezultate koje su postigli u 2019. godine i planove za 2020.

Prema riječima premijera ova Vlada je pokazala otvorenost za sve one koji su htjeli razgovarati o raznim temama, a koje se tiču građana.

„Kao premijer sam primio svakog ko je htio doći razgovarat. Da smo transparentni govori i činjenica da se na web stranici Vlade ZDK mogu naći svi usvojeni dokumenti i akti i sve što se radilo. Ono što je najvažnije je da smo osigurali finansijsku stabilnost i likvidnost  budžeta i da svezakonske obaveze izvršavamo na vrijeme“, izjavio je premijer Vlade ZDK, Mirza Ganić.

Mirza Ganić, premijer

U svom obraćanju premijer je naveo i neke stvari koje su bitne za sve građane Zenice.

„Važno je spomenuti da smo ispunili obaveze prema projektu Plava voda, da smo usvojili Prostorni plan Zenice. Odredili smo i dodjeli određena finansijska sredstva za izgradnju poslovnih zona i u Zenici što je direktni doprinos Vlade ZDK. Dobili smo finansijska sredstva za izgradnju puteva prema Babinu, Ovnaku, izgradnji GGM dionice prema Raspotočju“, poručio je premijer Ganić.

Ministar Ministarstva za pravosuđe i upravu, Nebojša Nikolić, kazao je da je poprilično zadovoljan urađenim i ostvarenim rezultatima.

„Sve što je bilo planirano programom rada Ministarstva realizovano je u stoprocentnom iznosu. Svi izvještaja koji su trebali da se nađu pred skupštinom našli su se pred skupštinom.  Ministarstvo je uradilo dodatno i za izgradnju infrastrukture za pravosudne institucije, tu prije svega mislim na rekonstrukciju opštinskog suda u Zenici i izgradnju opšinskog suda u Žepču“, poručio je Ministar Nebojša Nikolić. (Mehida Spahić)

Nebojša Nikolić, ministar za pravosuđe i upravu ZDK