Božićna i novogodišnja čestitka fra Marka Kepića

U povodu Božića, najradosnijeg kršćanskog praznika, fra Marko Kepić, župnik župe Svetog Ilije Proroka uputio je božićnu i novogodišnju čestitku svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti.

„Mi smo u proslavi jednog radosnog blagdana, blagdana Božića, utjelovljenja Isusa Krista. Mogli bismo reći da su ljudi cijelu povijest pitali zašto patnja, smrt, problemi i imali su mnogo pitanja za Gospoda, onda su čekali veliki odgovor. Gospod se rađa kao jedno malo dijete i opet šuti, ali sada dolazi nova poruka, Gospod dolazi s nama živjeti, je odgovor. S nama pati, trpi,  nosi naš život,  i onda negdje duboko u sebi shvaćamo  da je naš život zaogrnut velikom tajnom i ide prema smislu, jer osjećamo da Gospod s nama hodi. Želimo moliti da mir ispuni sve ljude, da naš život teče dubokim smislom pod vječnom Božijom rukom. Svim našim građanima želim sretan i blagoslovljen Božić i želim sretnu i uspješnu Novu godinu“, izjavio je fra Marko Kepić, župnik župe Sv.Ilije Proroka.

Katolici širom svijeta večerašnjom misom polnoćkom, dočekat će ovaj blagdan, a gledaoci Televizije Zenica, imat će priliku u direktnom prijenosu iz Crkve Sv. Ilije Proroka, gledati misno slavlje. (Azra Dizdar)