Benjamin Burić: Nerviraju me negativne priče, mora biti više respekta prema nama

Golman naše reprezentacije i njemačkog Flensburga, Benjamin Burić, osvrnuo se na stanje u reprezentaciji, sportu u našoj državi, te šansama Šumanovih izabranika na predstojećem Evropskom prvenstvu.

“Iskreno, više me nervira ova negativa oko reprezentacije. Mi smo jedina selekcija BiH učesnica Svjetskog i Evropskog prvenstva, a kada čitam naše medije, nema lijepih stvari, nema razgovora s našim igračima koji su ostvarili ovaj uspjeh, koji je veliki kada znamo da dolazimo iz zemlje koja ne ulaže u sport. Pomalo je bezobrazno da se više piše o tom ID broju kao da je on najvažniji. Jeste bitan, ali treba nam malo više pozitive”, kaže Burić.

Svjestan da se reprezentativci rukometne reprezentacije susreću sa problemima koji nisu poznati predstavnicima drugih sportskih selekcija, Burić kaže da je nepravedno sve ono sa čime se oni susreću, iako su zadnjih godina dokazali želju, trud i borbenost u reprezentativnom dresu.

“Malo je smiješno reći, ali vjerujem da će okupljanje proći kako treba. Ono što znam jeste da ćemo na EP ostaviti dobar utisak. Ne kažem da ćemo nekog pobijediti, ali nikome neće biti lako s nama. Kroz priče sa igračima iz Norveške i Francuske znam koliko nas cijene i respektuju. Znaju koliko smo jaka odbrambena reprezentacija”, ističe “jedinica” “zmajeva” i njemačkog prvaka i dodaje:

“Mi smo dugo gradili kult reprezentacije i stvarno smo u Evropi postali prepoznatljivi po borbenosti. Svi znaju da mi dajemo 300 posto kada igramo za reprezentaciju, zato me i nerviraju negativne priče. Pokazaćemo se tamo u najboljem svjetlu, ali treba svi da pokažu malo više respekta prema nama, mi smo reprezentacija koja daje više od ijedne druge bh. selekcije”, dodao je Burić na kraju.
Rukometna reprezentacija BiH