Večeras predstavljena zenička Rock n’ roll modna revija

Večeras je priređena Rock and roll modna revija u organizaciji profesorice Nejre Serdarević i rock grupe “Pakleni toranj”, u kojoj su učestvovali kao modeli učenice OŠ Meša Selimović, Medicinske škole i Srednje mješovite škole “Mladost”, čije su profesorice i učenice autorice kreacija predstavljenih večeras.

“Modeli su nosili Rock and roll kreacije i svečane haljine, sve su to vizije naših učenica. Obje su dizajnirale kreacije, a mi profesori i profesorice smo im pomogli kao mentori u samoj izradi. Prezadovoljni smo onim što su napravile”, kazala nam je profesorica Srednje mješovita škole “Mladost”, Džemila Alić.

Prof. Džemila Alić, model Lejla Smriko i organizator prof. Nejra Serdarević

Prema riječima frontmena benda Pakleni toranj, Željka Stapića, riječ je o dugogodišnjoj saradnji benda i ove škole. Radili su u zajedničkoj organizaciji sa profesoricom Serdarević i modnu reviju frizura. Večeras su pred publikom u prepunoj sali restorana Ekran otpjevali nekoliko pjesama s oba svoja albuma, te podijelili 50-ak CD-ova novog albuma “Želim pobjeći”.

Rokeri “Paklenog tornja” napominju da je večerasnji nastup uvertira u njihov veliki koncert koji će se desiti za oko mjesec dana. Tražila se stolica više za nastup “Paklenog tornja” i izvrsnu modnu reviju Rock and roll kreacija i svečanih haljina, koju su dizajnirale učenice zanimanja krojač i tekstilni tehničar, Srednje mješovite škole “Mladost” iz Zenice.

U muzičkom dijelu programa nastupio je i poznati zenički “Taxi band”. (Alma Huskić)