MUP ZDK: Pronađeno oružje u Blatuši, droga u naselju Pojske

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 05.12.2019. godine, u 19,40 sati, u ulici Blatuša, izvršenim legitimisanjem i pregledom lica B.A., rođenog 1999. godine, iz Zenice, policijski službenici su pronašli jedan pištolj sa okvirom i šest komada pripadajuće municije. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 05.12.2019. godine, u 21,30 sati, u mjestu Pojske, policijski službenici su kod lica D.S., rođenog 1995. godine, iz Zenice, pronašli tri sadržaja biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 05.12.2019. godine, u 10,45 sati, u ulici Trg Bosne i Hercegovine, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Citroen”, registarskih oznaka A81-E-903, kojim je upravljalo lice O.M., iz Zenice i pješakinja B.J., koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodile su se još četiri saobraćajne nezgode u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.