Danas maglovito sa niskom naoblakom

Danas sunčano u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će biti dosta magle i niske naoblake koji se mogu zadržati veći dio dana.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -12; Drvar i Livno -7; Grude -5; Bugojno i Ivan Sedlo -4; Gradačac i Široki Brijeg -3; Jajce, Tuzla i Zenica -2; Bihać i Sarajevo -1; Sanski Most 1; Mostar, Neum i Stolac 5°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951hPa, za 6ha je iznad normale i ne mijenja se.

Biometeorološke prilike biće povoljnije u odnosu na proteklih par dana. U Hercegovini i na jugozapadu zemlje, uz više sunca, opšta slika će biti ljepša. U Bosni također stabilnije, mada hladno vrijeme kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura u većem dijelu dana.