U Gradišću održana promocija knjige “Vaše misli su vaše molitve”

„Udruženje boraca Gradišće“ u saradnji sa Klubom paraolimpijskskih sportova „Baton“ Zenica održalo je u subotu promociju knjige pod nazivom ‘Vaše misli su vaše molitve’. Promocija je organizovana u Bosanskoj kući u Gradišću.

Autorica Rašida Muhić sa velikim oduševljenjem u višesatnom druženju predstavila je svoju knjigu koja ima prvenstveni cilj podstreka i motivacije činjenja dobra i stvaranja vlasitog pozitivnog ambijenta življenja.

Autorica iznosi vlastiti metod kako da u svakoj situaciji proizvedemo pozitivan krajnjii ishod što u ovom poslijeratnom periodu je svima nužno potrebno. Obzirom da su promociju realizovala dva boračka udruženja koja okupljaju stradalnike rata, tim prije je ova promocija postigla zacrtani cilj.
Osim autorice, o knjizi je govorio i promotor dr. sc. Amir Ismić, koji je direktni stradalnik rata i 100% ratni vojni invalid. Predstavio je knjigu kroz prizmu vjerskog aspekta, Kur'ana i sunneta i istaknuo koliko je dobrota svima nama potrebna u ovom poslijeratnom periodu, što ova knjiga primarno ističe.

Udruženje „Baton“ iza sebe ima realizovanih preko 70 tribina, a želja nam je da ovaj se ovaj, tzv. izlazak na teren smatra novim aspektom pristupa i rada sa stradalnicima rata.