Učenici udruženi u akciji pomoći dječaku Tariku Rovčaninu

Vijeće učenika Richmond Park International School Zenica organizator je današnjeg humanitarnog bazara pod nazivom „ZA TARIKA“, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za liječenje sedmogodišnjeg dječaka Tarika Rovčanina.

Tarik se od sedmog mjeseca svog života bori sa 20 do 30 epileptičnih napada dnevno uzrokovanim teškim oblikom fokalne epilepsije te mu je dijagnostikovan Dravet sindrom. U svrhu prikupljanja novčanih sredstava, Vijeće učenika Međunarodne škole organizovalo je donatorsku prodaju slatkiša, peciva i sokova.

„Vijeće učenika je preuzelo zadnje dvije godine glavnu ulogu u organizovanju humanitarnih akcija, a mi ih kao škola podržavamo u tome jer je bolji efekat kada oni pomažu svojim vršnjacima“, rekao je pedagog škole, Aldin Sinanović.

Učenici ove škole već su nekoliko puta organizovali slične humanitarne akcije, a kažu da im nije teško jer saznanje da su nekome pomogli je neprocjenjivo za njih.

„Iako nije bilo lako ovo sve organizovati fizički, velika je satisfakcija saznanje da smo pomogli nekome, za sada smo zadovoljni odzivom. S obzirom da smo pripremili puno kolača, voćnih salata i sokova za prodaju, ako ne prodamo sve planirali smo odnijeti u JU Dom porodica gdje bi sa našim prijateljima ovo podijelili i ugodno se družili kao i mnogo puta do sada“, istakao je mladi Ferid Omić, predsjednik Vijeća učenika. (Mehida Spahić)