Brojna udruženja i asocijacije građana u akciji pomoći stanovništvu Albanije

Brojna udruženja i aosicijacije građana, nakon razornog zemljotresa u Albaniji, pokrenuli su humanitarne akcije prikupljanja pomoći za stradalo stanovništvo u toj zemlji.

“Tako Merhamet BiH u saradnji sa Islamskom zajednicom priprema konvoj interventne pomoći za Albaniju, a sve što je nužno za ovu pomoć kao što su: deke, šatori, brašno, ulje šećer, konzervirana hrana i slično prikuplja se u svim osnovnim i regionalnim odborima kao i u sjedištu Merhameta BiH”, potvrdio nam je njihov predsjednik Kenan Vrbanjac.

Pozivom na humanitarni telefon 090/ 292 – 001 građani mogu donirati 3 KM, a novčana pomoć prikuplja se i na otvoren bankovni podračun kod Vakufske banke, čiji je broj za uplate u zemlji: 1601120000002395 .

“Cilj nam je da prikupimo što veću pomoć do 29. februara iduće godine, do kada akcija traje, kako bismo njom obuhvatili što više građana sa postradalog područja u Albaniji”, ističe Kenan Vrbanjac, predsjednik Humanitarne organizacije Merhamet BiH.

Akciju prikupljanja pomoći za stradalo stanovništvo u Albaniji na prostoru ZDK organizuje i Udruženje „IML Tv pres“.

“Odmah nakon razornog zeljotresa u Albaniji, reagovali smo i pokrenuli akciju pomoći, a za ove namjene do kraja godine prikupljamo nekvarljivu hranu, higijenske artikle deke, zimsku odjeću i obuću, šatore, poljske krevete i slično, a svu robu dostavićemo Pomozi.ba iz Sarajeva, koji je krajnji distributer iz BiH”, pojašnjava Bilal Isaković, predsjednik Udruženja „IML Tv pres“.

Svi zainteresovani, koji mogu donirati nešto od navedene robe, kako navodi, mogu se javiti na viber broj 061/ 090 – 006.
(Vesna Jovanović)