Taekwondo klub Zenica i u lošim uslovima niže odlične rezultate

Seriju ovogodišnjih nastupa Taekwondo klub Zenica, krunisao je osvajanjem pet medalja na međunarodnom turniru Ilidža open 2019.

Tin Jurešić, Amna Kulačić i Jasir Mrkaljević osvojili su zlatne medalje. Asija Spahić osvojila srebrnu medalju, dok je Sami Beganović izborio bronzanu medalju. Bio je ovo nastavak odlične serije ovogodišnjih nastupa. Uspjesi bi bili i veći kada bi imali kvalitetnije prostorije za trenažni proces. Do kraja godine očekuje ih još nekoliko međunarodnih turnira.

„Za dvije sedmice imamo Sarajevo open. Veoma jak i kvalitetan turnir na kojem će nastupiti  67 klubova iz 12 zemalja. Nakon toga učestvujemo u Zagrebu na turniru Jastreb open. Na ovom takmičenju smo tradicionalno zadnjih šest godina zaredom. Nadamo se povoljnom rezultatu i na ovom takmičenju. Početkom naredne 2020. godine idu sudački i trenerski seminari i polaganje za crne pojaseve“, istakao je Emir Skopljak, prvi čovjek Taekwondo kluba Zenica.

I pored skučenih prostorija u Taekwondo klubu Zenica ne odustaju od rada sa najmlađima. Otvoren je upis u školu Taekwondoa za sve dobne skupine i to ponedjeljkom i petkom na Meokušnicama od 18 sati. (Mirsad Pripoljac)