Počela 43. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica

Počela je 43. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica, na kojoj bi vijećnici trebali razmatrati, o 12 tačaka dnevnog reda.

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt Akcionog plana zeleni grad za Zenicu, Prijedlog Odluke o subvencioniranju troškova grijanja za sezonu 2018./2019. godina, Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za prvih 9 mjeseci ove godine, Nacrt Budžeta Grada Zenica za 2020. godinu, te Nacrt Odluke o njegovom izvršavanju .

Uz ovo vijećnici bi danas trebali razmatrati i izvještaj o prošlogodišnjem radu i poslovanju  javnih preduzeća i to: JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i Parking servisa, kao i izvještaje o lanjskom radu Gradske biblioteke Zenica i Zeničke razvojne agencije ZEDA.

Između ostalog na dnevnom redu su i Informacija o stanju privrede na području Grada Zenica za period od  2016.  do 2018. Godine, te Prijedlog izmjene i dopune Programa mjera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini na području Grada Zenica.

Prenos sjednice možete pratiti i na programu RTV Zenica, kao i na našoj Facebook stranici Zenicainfo.ba.

11:15 – Usvojen dnevni red dopunjen usvojenim prijedlozima gradonačelnika, a to su: Prijedlog odluke o usvojenim izmjenama Regulacionog plana Centar II, zatim Prijedlog odluke regulacionog plana Privredno poslovne zone Zenica Sjever 1 pod a i pod b, Prijedlog odluke o provođenju regulacionog plana Zenica Sjever, te Inicijativa za upućivanje zahtjeva Ministrastvu finansija FBiH i Poreskoj upravi, da naplate sredstva po osnovu poreza od kladionica.

13:20 – Usvojena tačka 3. uz usvojeni zaključak Almira Babajića, vijećnika SDP da se ovaj Nacrt Akcionog plana uputi na mišljenje Federalnom Ministarstvu za okoliš, resornom Ministarstvu ZDK i AVP Save. Upućen je i na javnu raspravu od 15 dana.

13:40 – Usvojena je i četvrta tačka po prijedlogu Almira Babajića, vijećnika SDP-a, a radi se o Prijedlogu Odluke o subvencioniranju troškova grijanja za sezonu 2018/2019. godina.

14:30 – Peta tačka dnevnog reda, izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za period I-IX 2019. godine, nije dobila potrebnu većinu i nije usvojena.