JAVNI POZIV: Prijavite se za učešće u programu zimskog festivala “ZENICA ADVENTURE 2019”

Zima je godišnje doba kada ljudi, većinom, vrijeme provode u svojom toplim domovima, ispred tv ekrana.

Zbog toga je imperativ svakoj medijskoj kući, prvenstveno televiziji, napraviti interesantan i gledljiv sadržaj, koji će zadržati pažnju gledaocima, posebno ako svoje gledaoce uspije privući da i sami aktivno učestvuju u programu.

Nakon izuzetno uspješno realizovanog prošlogodišnjeg zimskog festivala ZEnica Adventure,  RADIO-TELEVIZIJA ZENICA i ove godine, s ponosom, najavljuje Drugi zimski festival u Zenici.

“ZENICA ADVENTure”, kako i sam naziv kaže, je zenička zimska pustolovina, odnosno događaj, koji od prošle godine vežemo za zimski period i dešavanja oko novogodišnjih praznika i ima za cilj da, tokom hladnih zimskih decembarskih i januarskih dana, animira, zabavi i oraspoloži sve Zeničanke, Zeničane, kao i naše drage goste – posjetioce iz drugih gradova Bosne i Hercegovine i regiona.

Planirali smo da, u okviru ovih više od mjesec dana trajanja Programa, na nekoliko lokacija u Zenici, bude niz kulturno-zabavnih sadržaja.

Nosilac najvećeg dijela programskih sadržaja je RTV ZENICA, zajedno sa JP TRŽNICA, JU BOSANSKO NARODNO POZORIŠTE, JP ZA UPRAVLJANJE I ODRŽAVANJE SPORTSKIH OBJEKATA, JU MUZEJ GRADA ZENICA, Međureligijsko vijeće Grada Zenica, Katolička crkva, Pravoslavna crkva, UG Dječija nota, Bosniafolk, Multiplex Ekran, Katolički školski centar, HKD, Prosveta, Udruženje Teatar…

Kad su u pitanju programski sadržaji, već od 01. decembra, u organizaciji Bosanskog narodnog pozorišta, počinje IFET (Internacionalni festival edukativnog karaktera), u okviru kojeg imamo desetak programskih sadržaja, a tokom cijelog mjeseca decembra Trg Alije Izetbegovića, odnosno prostor oko Robne kuće Bosna bit će popunjen sadržajima (od takozvanih adventurskih kućica, do klizališta, te radio i tv-studija na otvorenom, uz aktivno učešće prolaznika naših sugrađana, kao i naše dijaspore, koja je u ovom periodu prisutna u Zenici).

Zvanično otvaranje Zimskog grada „Studengrad“ predviđeno je za subotu, 14. decembar 2019. godine, gdje ćemo svakodnevno imati programske sadržaje za sve uzraste, koje uključuje i Centralni doček Nove godine, sve do 14. januara 2020. godine.

Kompletna manifestacija će, na najbolji način, predstaviti Grad Zenicu onima koji budu imali priliku da prisustvuju ovim sadržajima.

Kako bismo svojim sugrađanima, našoj dijaspori, ali i posjetiocima iz drugih gradova regiona priredili što kvalitetniji i raznovrsniji program, ovim putem upućujemo

JAVNI POZIV

za učešće u Drugom zimskom festivalu ZEnica ADventure 2019.

Pozivamo sve zainteresirane umjetnike, muzičke grupe, izvođače pop-rock i narodnih pjesama i folklora, stvaraoce u oblasti književnosti, pozorišta, filma i kreatore radionica za djecu, kao i druge stvaraoce koji žele da učestvuju u jednom od različitih programskih sadržaja da se prijave za učešće na Drugom zimskom festivalu ZEnica Adventure.

Poziv je otvoren i za građane koji imaju ideje i prijedloge za programske sadržaje „ZEnica ADventure-a“, da ih dostave JP RTV ZENICI.

Potrebno je da se u prijavi navedu  informacije o programskom sadržaju i njegovim referencama, podatke o učesnicima, eventualnim troškovima, mogućim terminima učešća na Festivalu i druge  informacije.

Svim učesnicima/odabranim programima bit će pružena tehnička i produkcijska podrška u pripremi i realizaciji festivalske izvedbe, a u okviru tehničkih i produkcijskih mogućnosti.
Selekciju programskih sadržaja koji će biti izvedeni u okviru ZEnica ADventure-a obavit će članovi Organizacionog odbora, nakon isteka roka za prijave. Odabrani izvođači/umjetnici bit će kontaktirani radi konkretnih dogovora oko realizacije izvođenja programa.

Poziv i prijavni obrazac dostupni su i na zvaničnoj facebook stranici Radio-televizije Zenica: https://www.facebook.com/Zenicainfo

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja možete nas kontaktirati putem e-maila
taib.bajramovic@rtvze.ba ili putem telefona 063 398 222. Kontakt osoba Taib Bajramović.

Konačnu odluku o prihvatanju ponuda donijet će Organizacioni odbor Festivala do 06.12.2019. godine.

Drugi zimski festival „ZEnica ADventure“ održat će se od  01.12.2019. do 14.01.2020. godine.

Prijave se mogu dostaviti do 30.11.2019. godine na adresu:

JP RTV ZENICA d.o.o. Zenica

Bulevar Kralja Tvrtka I bb

72.000 Zenica

Sa naznakom: „Prijava za ZeAd 2019.“

Ili putem e-maila: taib.bajramovic@rtvze.ba

 

 

Organizacioni odbor

ZEnica ADventure