I kroz Mošćanicu novim asfaltom

Nakon dvadesetak radnih dana, zaposlenici preduzeća “Komgrad – Ze” uspješno su realizovali projekat sanacije i asfaltiranja dionice puta od društvenog doma do raskrsnice za regionalnu deponiju.

Sredstva u visini od oko 120.000 KM osigurana su iz Budžeta Grada Zenica i eko rentom. Urađena je dionica od 800 metara, uključujući i plato kod mjesne džamije.

“Ranije sam u više navrata rekao da je Mošćanica usljed eksploatacije ovdašnjih prirodnih resursa doživjela teška oštećenja na infrastrukturi. Kao društveno odgovaran gradonačelnik i Gradska uprava narodu ovog kraja bili smo dužni stvoriti bolje uslove za život obzirom da se kroz selo protezao teško oštećeni put. Kvalitetne puteve napravit ćemo i u ostalim zeničkim naseljima. Malo nas u tome koče procedure i nedostatak operative ali stvorit ćemo bolje uslove za život svih građana Zenice”, poručio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Stanovnici Mošćanice ne kriju oduševljenje činjenicom da njihovo naselje, udaljeno 10 kilometara od centra Zenice, ima infrastrukturu po uzoru na urbane mjesne zajednice, na čemu su posebno zahvalni gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi.

“Ovaj put kroz selo je bio zaista u katastrofalnom stanju jer su ranije veliki kamioni ovuda vozili ugalj i bio je takav da se više nije mogao ni krpiti, zbog čega će svim mještanima ovog kraja ova putna infrastruktura itekako mnogo značiti”, kaže Edin Porča, predsjednik MZ Mošćanica.