Oblačno vrijeme sa kišom u većini zemlje

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa slabim snijegom ili susnježicom. Intenzivnije padavine ponegdje u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab do umjeren, u Hercegovini i na zapadu Bosne sa jakim udarima, istočni i jugoistočni. Dnevne temperature od 8 do 16, na jugu od 17 do 22 °C.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 1; Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Ivan Sedlo 5; Drvar, Jajce, Tuzla 6; Doboj, Srebrenica, Zenica, Zvornik 7; Banja Luka, Bihać, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo 8; Mostar, Široki Brijeg 10; Grude, Trebinje 11; Neum 13; Stolac 15.

Biometeorološka prognoza je loša. Usljed blizine ciklone, tegobe kod hroničnih bolesnika će postepeno biti sve izraženije, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim naporima. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, u noći problemi sa snom. Niže temperature i veći sadržaj vlage u zraku također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.