Umjereno do pretežno oblačno sa temperaturom i do 18 stepeni

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Tokom noći na subotu će biti i jakih udara juga. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Drvar -1; Livno 0; Sanski Most 1; Bihać i Bjelašnica 2; Bugojno i Prijedor 3; Banja Luka 4; Ivan Sedlo i Jajce 5; Grude 6; Široki Brijeg i Zenica 7; Doboj, Sarajevo i Tuzla 8; Bijeljina, Gradačac i Stolac 9; Mostar i Trebinje 11; Neum 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934hPa, za 10hPa je ispod normale i raste.

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Mada bez izrazitih promjena tokom dana i sa još uvijek prikladnim temperaturama, tmurno vrijeme će loše djelovati na opštu sliku. Povećana naoblaka i povremene slabije padavine, uz mjestimično jaču južinu, uzrokovaće kod meteoropata reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja i nesanice. Sa dolaskom noći opšta slika će se dodatno pogoršati.