“Robijaši” razočarani, policija čuva stadion

Završen je protest i okupljanje “Robijaša” ispred stadiona Bilino polje. Razočarani navijači okupili su se ispred bh. hrama nogometa, tražeći odgovore, i odgovorne za današnju sramotu.

Okupljenima se obratio sekretar Ismar Huskić, izrazivši svoje razočarenje i žaljenje, iako su navijači tražili da čuju nekoga iz Uprave.

“Iako nemam nikakvu odgovornost za nastalu situaciju, osjećam moralnu odgovornost i obavezu da vam se obratim. Već neko vrijeme upozoravam Upravni odbor da je moguć scenario koji nam se danas desio, i tužan sam, razočaran i plačem kao i vi zbog ovoga. Iako sam cijeli dan tražio odgodu plaćanja do sutra, nismo dobili razumjevanje i utakmica je otkazana. I ja očekujem da se oglasi Uprava po ovom pitanju, kazali su da ne žele danas izlaziti u javnost, a i ja ću završit s ovim stvarima. Ostao sam sam u Klubu, nema ni direktora, ni tehničkog sekretara, ni sportskog direktora…”, kazao je Huskić.

Na facebook stranici UG Robijaši Zenica 1988 iz objavljenog posta jasno je vidljivo razočarenje navijača.

“Odakle početi ? Od koga, investitora ili Grada ili pak prijašnjih struktura? Svakom čovjeku bi prekipilo više, tako je i nama. Ovo je bila posljednja kap strpljenja u čaši prepunoj istrpljenog lopovluka i manipulacija. Da li “gospodo” iz Kluba mislite da smo mi budale ?

Mislite možda da ćemo mi sebi dopuštati sramote poput ove? Na dnu kace se nalaze osobe odgovorne za situaciju gdje nas policija vraća radi otkazane utakmice, zbog vaše nesposobnosti, a predstavljeni ste kao spasioci Čelika, investitori.

Zamislite izraze lica momaka koji žive za Čelik, bezuslovno. Upamtite ovu riječ, BEZUSLOVNO. Dakle gdje god i kad god, nebitno. Do kad – zauvijek. Da li znate šta je ljubav ovih ljudi, a da li znate šta znači njihov bijes? Lažete i gledate u oči, svi. To nećemo trpiti.

UG “Robijaši 1988 Zenica” oštro osuđuju ovaj postupak NK Čelik Zenica i neka vam je na obraz ovaj današnji dan, ali opet…Šta vi znate o tome ?”, navodi se na stranici UG Robijaši 1988.

Trener Slaviša Božičić jedan je od rijetkih koji se obratio medijima u popodnevnim satima.

“Mi nismo znali do pred sami izlazak na teren Grbavice šta se dešava. Razočaran sam kao i igrači, ali naše nije, kao ni moje da komentarišem to, postoje odgovorni u Klubu zaduženi za to. Ne znam šta bih rekao, razumijem i te ljude koji traže svoj novac, ali opet s druge strane… Ovo je svakako presedan, ali i opomena da moramo svi svoje obaveze izvršavati”, istakao je Božičić.

Nezvanično saznajemo da je investitor Aydin Olgun krenuo za Zenicu te se njegov dolazak dočekuje sutra. Navijači, kao i kompletna sportska javnost, građani Zenice, očekuju odgovore, koje ćemo nadamo se sutra i dobiti.