Pobjeda rukometaša Čelika u gradskom derbiju

Rukometaši Čelika bili su večeras uspješniji u gradskom derbiju. U okviru 7. kola Prve rukometne lige Federacije BIH u grupi Sjever savladali su komšije iz Čelik juniora sa 22:30. 

Nakon ove pobjede Čelik je poveo u međusobnim prvenstvenim duelima sa 2:1.

Prvih 10 minuta susreta protekao je u znaku Čelika. Bila je to tvrda igra, prava muška sa malo golova. Čelik je imao  rezultat 4:5. Domaćin je poveo sa 8:7 golom Bajramovića, a Čelik je golom Jurića poveo sa 8:9, dok se na odmor otišlo sa plus dva za goste, bilo je 9:11.

U drugom dijelu susreta ekipa trenera Seldina Rizvanovića zaigrala je čvršće. Do izražaja je došla bolja fizička pripremljenost. Čelik junior u nastavku prvih 10 minuta je bez Bajramovića. Za dva minuta igre bilo je plus tri, 10:13, kada je pogodio Mehić. Nakon toga prednost se konstatno povećavala u korist „gostiju“. Domaćin je lagano gubio tempo i šanse za povoljan rezultat. Prednost je bila i do 6 golova u korist Čelika. Golman Muhić upisao se u listu strijelaca u 52. minuti za 18:25. Ovim golom potopio je šanse Juniora za povoljan rezultat.

U pobjedničkoj ekipi večeras su se istakli Šijaković sa šest, te  Jurić i Mehić sa po četiri gola. U ekipi Čelik juniora, jedini raspoložen za igru bio je Edin Bajramović sa sedam golova, dok je Muhamed Ajanović postigao tri gola.

Rukometašima Čelika večerašnja pobjeda bila je peta u sezoni, dok je Čelik junior upisao prvi poraz. U narednom 8. kolu Čelik će ugostiti Gradačac, dok Čelik junior putuje u goste Sani 7. (M.P.)