Težak poraz ragbijaša BiH od Bugarske

Bosanskohercegovačka ragbi reprezentacija kvalifikacije za Evropsko prvenstvo  2019./20. godina u ragbiju XV u Konferenciji 2 – jug, započela je porazom od  Bugarske. BH. ragbijaši doživjeli su težak poraz na domaćem terenu od 3:51.

Poluvrijeme je bilo 3:20. Kvalitetnija i uigranija selekcija Bugarske držala je sve konce igre u svojim rukama. Našim ragbijašima nedostajalo je svježine i uigranosti, pa je poraz bio očekivan.

Kod gostiju Nikolov je upisao 25 poena, Borisov je dodao 8, a Tenev 6, dok su  Denis i Ivailo Ivanov postigli po 5 poena. Debrenlijev je susret završio sa 2 poena. Za naši tim poentirao je Armin Vehabović. On se ujedno i oprostio od reprezentativnog dresa.

„Bugarska već duži period kvalitetno radi u ragbiju. Mi smo bili oslabljeni. Treba nam malo uigranosti. To se odrazilo na rezultat. Na nama je da radimo, imamo gostujuću utakmicu u Andori koja je izuzetno važna za nas i jedna od ključnih što se tiče sezone i našeg morala. U proljetnom ciklusu imamo još dvije utakmice sa Srbijom i Turskom. Biće veoma bitno da susret sa Andorom završimo pobjedom“, izjavio je nakon susreta Armin Vehabović.

U ovoj godini našu najbolju ragbi reprezentaciju očekuje gostovanje kod Andore 9. novembra. Naredne godine 11. aprila ugostiće Srbiju, a 18. aprila gostuju kod Turske. (M.P.)