Gradonačelnik Kasumović primio predsjednika i članove Udruženja boraca “Gradišće 1992 – 1995.” Zenica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas predsjednika i članove Udruženja boraca “Gradišće 1992 – 1995.” Zenica.

Predsjednik Udruženja Muharem Okan je ovom prilikom upoznao gradonačelnika Kasumovića o realizovanim aktivnostima u proteklom periodu. Istakao je da su zahvaljujući podršci gradonačelnika i Gradske uprave uspješno realizovali projekat “Sportske igre – Lisac 2019”.

Razgovarano je i o planovima Udruženja za naredni period.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je podsjetio da je došlo do promjene u načinu raspodjele sredstava organizacijama i udruženjima.

Sredstva se dodjeljuju putem Javnog poziva za predaju prijedloga projekata. Aplikacije razmatra Komisija za odabir projekata. Moja je obaveza da se sredstva ravnomjerno raspoređuju. Ukinuli smo finansiranje političkih stranaka i ta sredstva usmjeravamo za kupovinu udžbenika našim prvačićima. Pokušavamo sistemski riješiti probleme. Vidjeli ste da svake sedmice obiđemo neku mjesnu zajednicu. Želimo čuti šta su prioriteti naših građana i uraditi ono što je najpotrebnije“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik Udruženja Okan je u znak zahvalnosti gradonačelniku Fuadu Kasumoviću uručio prigodnu sliku.