Prijave za studentski JobFAIR do 27. oktobra

JobFAIR je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehnološko-tehničkih fakulteta i ekonomije koji će se održati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu 4. i 5. novembra.

Primarni cilj JobFAIR-a je povezivanje studenata i diplomaca sa budućim poslodavcima, poticanje poslovne kreativnosti i informisanosti o tržištu rada. Tokom ova dva dana posjetioci sajma će imati priliku da učestvuju u raznim radionicama i kroz neformalni razgovor, sa predstavnicima kompanija, saznati kako da dođu do prakse, ali i kompetencija koje vode do stalnog zaposlenja.

Da bi studentima iz drugih gradova omogucili doživljaj sajma, mogućnost učestvovanja na svim popratnim aktivnostima tokom istog, te informisanje o tržištu rada kroz direktan susret sa predstavnicima kompanija članovi EESTEC-a pokrenuli su inicijativu besplatnog organizovanog prevoza za studente tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije iz Mostara, Tuzle i Zenice.

Broj studenata koji dolaze iz navedenih gradova biće ograničen, a krajnji rok za prijavu je 27.10.2019. godine. Svi zainteresovani studenti i diplomci se mogu prijaviti preko zvanične stranice www.jobfair.ba.  (A.N.)