Dom mladih nakon višegodišnjeg funkcionisanja bez uređenog sistema konačno adaptiran

Dom mladih u Zenici je nakon višegodišnjeg funkcionisanja bez uređenog sistema konačno adaptiran, a prostorije su date na upravljanje Omladinskom udruženju „REaktiv“ iz Zenice.

Gradonačelnik Fuad Kasumović ističe da je Grad Zenica uložio određena sredstva kako bi se ovaj objekat ponovo vratio svojoj prvobitnoj namjeni.

„Grad će preuzeti i finasiranje grijanja, struje i ostalih komunalija, a do maja naredne godine uložit će još 100.000 KM u ovaj objekat. Također, promijenit ćemo stolariju, utopliti zgradu i popraviti krov“, pojasnio je gradonačelnik Kasumović.

U Domu mladih planirano je da se smjesti sedam najaktivnijih udruženja, a njihov boravak će biti besplatan. Tim povodom Gradska uprava  Zenice raspisala je javni poziv.

„Javni poziv za dodjelu prostorija u Centru za mlade bit će raspisan do kraja sedmice i bit će otvoren petnaest dana, a omladinska udruženja  sve detaljne informacije mogu pronaći na web stranici Grada Zenice“, kazao je Kenan Uzunović predstavnik Grada Zenice.

Članovi omladinskog udruženja „Rekativ“ ne kriju zadovoljstvo zbog adaptacije Doma mladih koji je, kako kažu, od velikog značaja za sva udruženja koja rade sa mladima na nivou Grada Zenica.

„Mi smo nakon potpisivanja sporazuma sa Gradskom upravom realizovali adaptaciju samog prostora, čišćenje i unutrašnje krečenje“, rekao je Mevludin Purić, član Omladinskog udruženja „REaktiv“ koji napominje da su još opremljene seminarska i konferencijska sala kao i jedna kancelarija.  (Irdina Nezić)