Održan “Treći frizersko-kozmetički miting humanosti”

Treći frizersko-kozmetički miting humanosti održan je danas u Shopping centru sa ciljem prikupljanja sredstava za liječenje naših sugrađana Adne Vojvodić i Danisa Kadića.

U mitingu humanosti učestvovala je Sekcija frizera i kozmetičara Udruženja poslodavaca Zenica i ovo je njihov treći po redu miting kojim nastoje pomoći  drugima ali i promovisati svoju profesiju.

„Kroz ovakve aktivnosti pokazujemo koliko je frizerski posao čist i koliko ujedinjeni možemo učiniti kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna“, rekla je Sabina Karić, predsjednica Skupštine Sekcije frizera i kozmetičara Udruženja poslodavaca Zenica.

Frizeri i kozmetičari grada Zenice pripremili su i posebno prilagođen program za djecu.

„Pored šianja i pravljenja dječijih frizura, za naše najmlađe smo pripremili slatkiše i klauna koji će im praviti balone. Također će moći uživati u plesnim grupama, a i u oslikavanju lica“, dodala je Hiba Bašić, predsjednica Sekcije frizera i kozmetičara UPZ.

Humanitarnom mitingu odazvali su se mnogi građani i privrednici kao i ekipa RK Čelik.

„U klub je došla vijest da se treba javiti na humanitarnu akciju na koju sam pristao iz razloga što uvijek treba pomoći drugima“, kazao je Šijaković Slaven, rukometaš RK Čelik Zenica.

Cijena šišanja nije bila određena, već se radilo po principu platite koliko možete, a kompletan prilog od prikupljenog novca ići će u humanitarne svrhe. (Irdina Nezić)