Danas pretežno oblačno i maglovito vrijeme

Danas se u jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno i maglovito vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U ostalim područjima pretežno sunčano.

Vjetar slab do umjeren, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 22, na jugu od 21 do 26 stupnjeva.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Livno i Tuzla 6, Srebrenica 7, Brčko 8, Gradačac, Sokolac i Zvornik 9, Doboj, Drvar, Grude, Ivan Sedlo i Široki Brijeg 10, Sarajevo i Zenica 11, Bihać, Bugojno, Jajce, Sanski Most i Stolac 12, Trebinje 16, Mostar i Neum 18 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

Uz povoljne biometeorološke prilike, više sunca i stabilnije vrijeme, većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a hronični bolesnici neće imati izraženijih tegoba. Tokom prijepodneva, u centralnim i istočnim područjima zemlje, usljed povećane naoblake i mjestimično dužeg zadržavanja magle, kod osjetljivijih osoba moguće su slabije poteškoće. Poslije podne, ugodnije u cijeloj zemlji.