Sunčano vrijeme uz temperature i do 24 stepena

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. U Hercegovini porast oblačnosti u poslijepodnevnim satima, a u Bosni tokom noći na četvrtak.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac -2; Drvar 1; Bugojno i Livno 2; Grude, Jajce i Sanski Most 3; Bijeljina, Prijedor, Široki Brijeg, Srebrenica, Tuzla i Zenica 4; Banja Luka, Bjelašnica, Brčko i Doboj 5; Ivan Sedlo, Sarajevo i Stolac 6; Zvornik 7; Mostar 8; Trebinje 9; Gradačac 12; Bihać i Neum 14°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 1hPa je iznad normale i opada.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Uz porast temperatura tokom dana, većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Manje poteškoće izgledne su u jutarnjim satima, obzirom da će biti svježije, kao i poslije podne, kada bi se, usljed strujanja toplijeg zraka, mjestimično mogao pojačati osjet sparine. Opšta slika lošija u noći, kada će, pod uticajem nadolazeće promjene vremena, tegobe kod osjetljivih osoba biti izraženije.