MUP ZDK: Nasilje u Lukovom Polju, droga u ulici Zmaja od Bosne

Na području Kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 06.10.2019. godine, u 11,35 sati, u ulici Zmaja od Bosne, izvršenim pregledom lica A.A., rođenog 1995. godine, iz Zenice i putničkog motornog vozila marke “Golf 5“, registarskih oznaka J85-A-020, vlasništvo istog, policijski službenici su pronašli pet sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jedan sadržaj biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I a navedeno lice je lišeno slobode.

Dana 06.10.2019. godine, u 16,00 sati, u ulici Lukovo Polje, od strane lica D.A., iz Kaknja, izvršeno je krivično djelo nasilničko ponašanje nad licem M.N., iz Zenice. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 06.10.2019. godine, u 13,40 sati, u ulici Travnička cesta, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka O96-K-243, kojim je upravljalo lice P.S., iz Zenice i pješakinja G.C., rođena 1956. godine, iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila teže tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojim su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.