Rukomet: Ovog vikenda na programu utakmice 3. kola Prve lige FBiH

Utakmice 3. kola Prve rukometne lige Federacije BiH igraju se ovog vikenda. Mlađi zenički ligaš Škola rukometa Čelik junior, na domaćem parketu ugostiće sastav Gradačca.

Na startu lige izabranici trenera Vladimira Zeljke odigrali su neriješeno u Kaknju sa istoimenom ekipom 25:25, dok su u drugom kolu bili slobodni. Iz mlađeg zeničkog ligaša najavljuju kvalitetnu utakmicu i prvu prvenstvenu pobjedu.

Na drugoj strani ekipa trenera Seldina Rizvanovića u okviru 3. kola u ulozi favorita putuje u Tešanj na susret sa Bosnom TS. U timu će nedostajati jedino Adnan Begagić. Prošle sezone Čelik je oba puta slavio protiv Bosne TS. Tešanjci nakon dva kola su još uvijek bez bodova.

Susret 3. kola Čelik junior – Gradačac igra se 6. oktobra u Areni Husejin Smajlović sa početkom u 16:30 sati, dok je utakmica Bosna TS – Čelik na programu istog dana u Tešnju od 17 sati.

Jučer je odigrana utakmica Krivaja – Rudar koja je zvaršena rezultatom 34:18. U ostalim mečevima 3. kola Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa Sjever sastaju se: Žepče – Sloboda-2 i Kakanj-Krajina. Slobodna je ekipa Sana 7. (Mirsad Pripoljac)