Premijera predstave „Savršen proizvod“ na Sceni „Studio“

„Savršen proizvod“, naziv je predstave Bosanskog narodnog pozorišta, koja će kao druga premijera u ovoj sezoni biti izvedena sutra navečer u Zenici, najavljeno je na današnjoj press konferenciji.

Predstava je rađena u saradnji sa Scenom „Studio“, Teatrom Kabare Tuzla i Studentskom scenom ADU tuzlanskog Univerziteta, a u njoj mlada zenička glumica Adna Hasanić, tumači dvije uloge, što je i njena magistarska predstava.

“Glavna tema predstave je jedan psihopataološki odnos majke i kćerke, gdje majka svoje lične frustracije i životna nedostignuća proživljava kroz svoju kćer”, navodi Adna Hasanić, pojašnjavajući da ona tumači oba pomenuta lika.
“Ovo je za mane bilo zaista zanimljivo i inspisrativno raditi, ali ujedno i vrlo zahtjevno, ali riječ je o mojoj magistarskoj predstavi i kruni mog dosadašnjeg obrazovanja”, ističe Adna.

Ova predstava, po riječima njenog reditelja namijenjena je mladima i onima, koji se tako osjećaju, a u njoj uloge tumače tri generacije glumica Bosanskog narodnog pozorišta. Uz Adnu Hasanić, koja je inače dijete zeničke dječije scene, u predstavi igraju i Anđela Ilić, te  Ermina Nišić.

“Njih tri zajedno su dobar tandem i napravile su dobru predstavu, koja će, nadam se, imati dug život”, navodi Miroljub Mijatović, reditelj predstave „Savršen proizvod“, napominjući da je ona nastala kombinacijom dva dramska teksta : „Meso“ hrvatske spisateljice Lane Šarić i dijelova dramskog teksta „Zanat gospođe Vorn“ Bernarda Šoa, što je sve obogoćano dokumentarističkim dijelovima, jer je tema magistarske teze Adne Hasanić bila dokumentarni teatar. (Vesna Jovanović)