Otvorena dječija i sportska igrališta u Perinom Hanu i MZ Sejmen

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je dvjema svečanostima povodom otvaranja sportskog poligona, odnosno dječijeg igrališta u zeničkim mjesnim zajednicama Sejmen i Perin Han.

Naime, iako Osnovna škola „Aleksa Šantić“ u mjesnoj zajednici Perin Han zvanično funkcioniše još od 1959. godine, njihovi đaci do danas nisu imali priliku uživati u ljepotama sportskog poligona. Ovo je, poručuju nam mještani Perinog Hana, ostvarenje sna za sve njih.

Ovo je veliki dan za sve nas. Zahvaljujući projektu ‘Jačanje uloga mjesnih zajednica’, UNDP-a, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, i Grada Zenica, koji su finansijski pomogli radove sa oko 40.000 KM, naša omladina će u budućnosti imati priliku usavršavati svoje sportske vještine“, poručuje za portal Zenicainfo.ba, Džemail Pepić, direktor O.Š. „Aleksa Šantić“.

“Iako Gradska uprava nema nadležnost nad Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, svakodnevno se trude mladim Zeničanima omogućiti što kvalitetnije obrazovanje i bavljenje sportskim aktivnostima”, poručuje zenički gradonačelnik.
A svoje zadovoljstvo konačnim izgledom novoizgrađenog dječijeg igrališta „Radost“, nije krila ni predsjednica MZ Sejmen, Jadranka Čičak.

Kao i svaki dosadašnji projekat koji smo realizirali s vladama Švedske i Švicarske, i Gradom Zenica, i ovaj se ispostavio kao značajan, isplativ i izuzetno bitan za naše sugrađane. Izgradnjom ovog dječijeg igrališta, koje je koštalo oko 37 000 KM, začinili smo tu prijateljsku saradnju.“

U ljepotama dječijeg grališta „Radost“ prvenstveno će uživati djeca preškolskog uzrasta, kao i mlađi osnovci. Gradonačelnik Kasumović čestitao je predsjednici MZ Sejmen na, kako kaže, dobro obavljenom poslu. (Lamija Pojskić)