Tri predstave najmlađoj publici u okviru Međunarodne dječije nedjelje

Međunarodnu dječiju nedjelju, Dječija,omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta, već po tradiciji, obilježava izvođenjem svojih predstava mladoj i najmađoj publici u Zenici i susjednim gradovima. Tako je i ovog oktobra.

Dječija omladinska i lutkarska scena BNP-a u ova tri dana odigraće tri predstave sa četiri izvedbe. Mini turneju započeli su u Centru za kulturu Zavidovići gdje su u dva termina igrali predstavu „Prodani smijeh“. Danas su u predškolskoj ustanovi „Mladost“ u Kaknju, gdje će izvesti predstavu za bebe „Prije nego dijete zaspi“.
U četvrtak, saznajemo od rukovodioca DOL scene, Miroljuba Mijatovića, u zeničkom pozorištu igraju predstavu „Talas hladnog vremena“ na šta su, kako kaže, posebno ponosni jer ća ta izvedba biti u okviru festivala Mali MESS.

Prva premijera na Dječijoj, omladinskoj i lutkarskoj sceni u jubilarnoj 70-toj sezoni BNP-a, zakazana je za početak decembra. U okviru međunarodnog festivala IFET, predstaviće se klasičnom predstavom „Ježeva kućica“ u nekoj novoj vizuri. Posebna iznenađenja za vjernu publiku najavljuju u proljetnom dijelu sezone. (Danko Travar)