Početkom novembra otvorenje Gradske kafane u Zenici

U prostorijama Gradske kafane, jutros je upriličen susret predstavnika Gradske uprave sa zeničkim gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem na čelu i investitora u ovaj objekat, vlasnika Društva za proizvodnju, trgovinu i usluge “LS- Invest”, Lule Sekovića.

Spomenute osobe obišle su završne radove na uređenju ovog reprezentativnog prostora, te su porazgovarale i o potencijalnim budućim saradnjama.

S obzirom na dugogodišnje nekorištenje ovog objekta, nakon višemjesečnog posla, sa sigurnošću možemo tvrditi da su najzahtjevniji radovi na sanaciji i renoviranju Gradske kafane, bili na samoj konstrukciji objekta, mašinskim instalacijama, te izolacionim radovima. Uložena dosadašnja sredstva već su premašila prvobitno planiranih 700.000 KM“, kazao je za portal Zenicainfo.ba prokurista Lulo Seković.

Vidno nezadovoljan činjenicom da su naši sugrađani preko dvije decenije bili onemogućeni uživati u ovom impozantnom prostoru, zenički gradonačelnik poručuje:

Zenica i Zeničani zaslužuju jedan ovakav objekat. Prema raspoloživim informacijama, iako se na početku planiralo uložiti 700.000 KM, do sada je uloženo skoro duplo više od planiranog spomenutog iznosa. Stoga, siguran sam da će naši sugrađani ubrzo imati itekako dovoljno dobar razlog za provođenje svog slobodnog vremena na jednom ovakvom mjestu“.

Iako su se mnogi građani pitali hoće li i vanjski izgled Gradske kafane doživjeti rekonstrukciju, prema riječima Sekovića i Kasumovića, većina arhitekata tu ideju nije podržala, stoga će spoljašnjost ovog objekta i u narednom periodu ostati ista.
Gradska kafana prostirat će se na 650 kvadratnih metara, te će, kako se tvrdi, zapošljavati i veliki broj osoba.

Društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge “LS – INVEST” d.o.o. Zenica potpisalo je Ugovor o zakupu na period od petnaest godina. Zvanično otvorenje objekta planirano je za početak mjeseca novembra, ove godine. (Lamija Pojskić)