Asfalt nakon 30 godina čekanja stigao i u Plahoviće

Mještani naselja Plahovići danas su dobili 500 metara asfaltiranog puta.

U ovom naselju danas je bilo veselo, a povod tome je novoasfaltirani put koji im je, kako mještani kažu, nakon toliko godina olakšao svakodnevni život.

„Koliko smo godina čekali i koliko se puta pokušavao uraditi ovaj put i evo konačno je došlo vrijeme da se asfaltira. Ovo je bio jedan od naših dugogodišnjih problema“, za naš portal rekao je Hajrudin Alić, mještanin naselja Plahovići.

Asfaltirano je 500 metara puta za kojeg su izdvojena sredstva u iznosu od 100.374 KM.

„Moje opredjeljenje je da sve mjesne zajednice povežem sa glavnim putevima i asfaltom. Ovo je nažalost samo pola puta, ali ovdje asfalta nikada nije bilo. Selo je bilo relativno zapostavljeno. Gradska uprava, svim mještanima svih sela, želi omogućiti da imaju normalne životne uslove, to jeste, asfaltiran put, kanalizacione mreže, vodu i slično. Ovo je samo jedan od desetina projekata na teritoriji grada. Sačekat ću ili rebalans ili drugi budžet da se ovo završi, da i oni imaju normalan život kao i drugi u normalnim gradovima i mjesnim zajednicama“, rekao je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović. (Ajna Nikontović)