Servisne informacije Grada Zenica

Služba za odnose s javnošću i informisanje kupaca Podružnice “Elektrodistribucija” Zenica, najavila je planske radove na sljedećim adresama i naseljima: Bosanskih kraljeva, Busovačka, Janjići, Kadije Durme, Sarajevska od 09:00 do 16:00 sati.

Vodosnabdijevanje Grada Zenica je normalno i bez ograničenja potvrđuju iz JP „ViK“ d.o.o. Zenica, osim izuzetaka na sljedećim adresama:

Zmaja od Bosne, broj 58 (objekti OŠ Hasan K. Pruščak i Min. obrazovanja ZDK), sanacija kvara na vodovodnoj liniji, od 08:00 do 13:00 sati, Goraždanska, od broja 18 do broja 30, sanacija kvara na vodovodnoj liniji, od 08:00 do 13:00 sati.

U službi hitne medicinkse pomoći Doma Zdravlja Zenica do ponoći je obavljen 51 pregleda i 29 intervencija na terenu, iza ponoći devet pregleda i bez intervencija na terenu.

Vatrogasci u protekla 24 sata osim redovnih aktivnosti i poslova u vatrogasnom domu, bilježe jednu intervenciju u Crkvicama gorio otpadni materijal.

U Kantonalnoj bolnici Zenica, na porođajnom odjeljenju tokom posljednja 24 sata, rođeno je jedanaest beba, šest dječaka i pet djevojčica. Čestitamo!